Träna hemma

Det behövs inte alltid dyra gymkort för att kunna komma igång med sin träning, inte heller behövs det kort som inkluderar olika typer av gruppass. Man kan nämligen enkelt och smidigt komma igång med träningen i hemmet, till och med framför TV:n. Det är ett bra alternativ om man känner att man inte har råd med dyra kort och medlemskap eller om man känner att tiden inte riktigt finns där för att ta sig till och från gymmet samt att träna en timme. Då kan man enkelt göra några övningar hemma som får din puls att höjas, kroppen att svettas och musklerna att värka.

I stort sett kan du träna hela kroppen med enkla övningar som kan utföras i hemmet. Både övningar som man enbart använder sin egen kroppsvikt för att uföra men också övningar som kräver enklare redskap. Redskap som kan behöva användas är till exempel hantlar, vikter och olika gummiband. Har man inte hantlar hemma kan man enkelt fylla PET-flaskor med vatten eller sand för att ha lättare hantlar eller använda något annat som har önskad vikt. Det finns även en mängd med övningar att utföra om man har en bebis där man använder bebisen i olika övningar för vikt. På så sätt behöver man inte heller passa bebisen på annat ställe och träningen kan bli enkel och smidig.

Känner man att inspirationen tryter och man inte riktigt vet vad man ska göra för övningar eller vad man ska träna för muskelgrupper så finns det mängder av inspiration att hämta. Det finns många färdiga träningsprogram att hämta online som ger tips på övningar att utföra hemma, både med och utan redskap. Det finns flera olika utmaningar som brukar vara på 30 dagar där man under den perioden successivt ökar intensiteten på övningar för en specifik muskelgrupp.

Vill man ändå ha ett träningspass som här leds av en instruktör men samtidigt träna hemma finns det lösningar även på det. På internet finns det mängder av olika träningsklipp som man lätt kan starta hemma på sin TV eller dator och få en push och inspiration till att ta i lite mer. Här kan man själv välja inriktning på passen då det finns näst intill obegränsat med varianter. Man kan välja mellan att träna styrkeövningar som är specificerade på olika muskelgrupper och det finns olika typer av gympapass. Om man vill träna sin rörlighet lite mer så finns det även pass med olika typer av yoga. För den som önskar mer fart och fläkt finns det även olika danspass att tillgå så som populära träningsformen Zumba.

Det finns inga ursäkter längre till att inte träna. Träning i hemmet kan vara både roligt, svettigt och jobbigt. Samtidigt som det är gratis, bjuder på en stor variation och valmöjligheter. Det är lätt och smidigt att få till och man bestämmer själv hur länge man ska träna. Har man en lucka på 15 minuter räcker det gott och väl till att hinna göra några övningar och några övningar är bättre än inga övningar alls.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*