Träna på gym

Inför varje strandsäsong börjar gymmet fyllas med träningsentusiaster som satsar stort på att få en vältränad kropp till sommaren. Alla gym få nya medlemmar som trängs vid maskinerna och fler gruppträningsklasser blir fulla varje vecka. Men vad är egentligen fördelen med gymmet? Är det värt tiden det tar att ta sig dit en kall vinterdag och är det värt avgiften man betalar varje månad för att behålla sitt medlemskap?

Gymmet har en hel del fördelar. Här samlas alla med samma mål för att arbeta på sin individuella vision. Stämningen i gymmet är speciell, fokuserad och full av motivation. De flesta gym satsar på att hålla sig fräscha och uppdaterade med de nyaste maskinerna som hjälper dig på traven. På gymmet finner du allt du behöver för att träna både styrka och kondition. Vare sig du vill träna med fria vikter eller på maskiner så har du möjlighet för det på gymmet. Kondition kan du träna på bekväma maskiner såsom cykel eller löpband för jogging eller spring. Förutom fria vikter hittar du även yogamattor på gymmet för att utöva stretching, yoga eller övningar med kroppsvikt.

Gymmets främsta fördel är utan tvekan alla material och maskiner som du kan använda dig av för att träna dina muskler. Du hittar alla möjliga vikter och maskiner för alla muskler du kan tänkas träna. Maskinerna är specialdesignade just för att förenkla och effektivisera din träning, detta är svårt att uppnå hemma i vardagsrummet.

Oftast sitter det en TV på väggen framför konditionsmaskinerna för att det inte ska kännas långtråkigt. Kommer du i rätt tidpunkt kan du se din favorit TV-serie samtidigt som du tränar, vilket gör träningstimmen något roligare. Oftast hör du även på motiverande musik i högtalarna på gymmet, allt för att du ska bli på gott humör och vilja träna.

Om du känner att maskiner inte riktigt är din grej så har de flesta gym idag även gruppträning, där du kan anmäla dig till det du känner passar dig bäst och träna tillsammans i grupp med en instruktör. Du kan hitta klasser med allt från dans och yoga till kickboxning och bodypump. Det kan vara skönt att träna tillsammans med andra och ha en instruktör till hjälp. Det höjer även motivationen att vara i en grupp där alla utövar samma övningar.

På gymmet har du även möjlighet att boka in dig med en personlig tränare. Ni lägger tillsammans upp ett schema som passar dig bäst, och träffas sedan på utsatta tider för att du ska få personlig guidning med din träning. Din personliga tränare ger dig även tips och råd angående din kost och din livsstil, allt för att du ska nå dina mål.

På gymmet finns det även en receptionist tillgänglig på utsatta tider, som finns där för att hjälpa dig och svara på frågor. Du kan enkelt få hjälp med det du undrar så du känner dig säker och trygg. Ditt gymmedlemskap inkluderar även försäkring, ifall du skulle råka ut för en olycka på gymmet.

Oavsett om du tränar i grupp, på maskiner eller med personlig tränare så är det viktigt att ha en näringsrik kost i åtanke. Din kropp behöver rätt näring för att orka hålla igång träningen och bygga muskler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*