Vad är effektiv träning?

När man ska träna är det bra om man ser till att träna på rätt sätt från start. Då kommer man att kunna träna mindre och samtidigt se till att man får de resultat man vill ha. Effektiv träning handlar om att optimera träningen och istället för att utsätta kroppen för långa träningspass kommer man istället att köra högintensiva men korta träningspass. Det gör att det för många blir lättare att hinna med träningen samtidigt som de får mer gjort under träningspasset. Att träna på detta sätt är dessutom mycket effektivt och du kan ofta beroende på vad du har för mål, nå dem inom en månad. Ofta de som har stått stilla med träningen ett längre tag kan komma till en punkt då de faktiskt kommer vidare med hjälp av effektiv träning och därför är detta något som du också bör komma på.

När man sysslar med intensiv träning får man inte vara rädd för att svettas. Att arbeta på ett högt tempo som kroppen klarar av är ett fantastiskt sätt för den som vill få till träningen. Många föredrar idag att träna mer lågeffektivt och det är inte effektiv träning. Man får nämligen väldigt få kalorier brända under den tid som man tränar samtidigt som musklerna inte får jobba till fullo. Detta kan även leda till slitningskador då musklerna utsätts under ett längre tag. Under effektiv träning kan du bränna många fler kalorier än du bränner när du sysslar med lågeffektiv träning. Allt handlar om hur man tränar. Många av de som tränar högeffektivt sysslar med crossfit eller styrketräning. Detta är mycket tunga pass i de flesta fall och för att man inte ska skada sig krävs det att man har någon som visar en hur det går till.

Om du inte har en kunnig träningspartner kan det därför vara klokt att ta hjälp av en personlig tränare som lägger upp ett träningsschema som är anpassat efter dig. Det kommer att se till så att du kommer på rätt spår och att du garanterat får de resultat som du vill ha om du arbetar för dem. När man tar hjälp av en personlig tränare kostar det dock allt som oftast en slant och det är en fördel. Det kommer att leda till att du blir ännu mer motiverad att följa dina mål och att faktiskt prestera. Det kan ibland kännas tungt innan dess att man ger sig in i ett högeffektivt pass men efter att du är klar med det kommer det att kännas skönt. Du kommer att känna att du har gjort någonting och i längden kommer detta att ge mycket bättre resultat än om du spenderar 3-4 timmar per dag på en lågintensiv promenad.

Givetvis ska du inte underskatta vikten av vardagsmotion, det är ett måste för att du ska må bra och ha hälsan som du behöver. När det kommer till träning ska du dock träna intensivt och effektivt utefter de mål som du har och på så sätt kommer du att nå dem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*